Pui prajit la temperatura joasa

de danakarin in Pui, 14 Ian 2013 | 7401 vizualizari

 

Acest mod de a prepara puiul l-am gasit la Heston Blumenthal, care e un bucatar englez cunoscut, un pic excentric, eu il stiu de la Tv Paprika. Este vorba de a lasa carnea la temperatura relativ joasa, 90-100 de grade pentru cateva ore in cuptor, ca apoi sa fie prajit la temperatura maxima a cuptorului pana face o crusta. In felul acesta are o crusta frumosa, aurie, dar in interior carnea ramane zemoasa. Mai ales pieptul puiului in care mod normal se usuca prin prajire, ramane moale si zemoas.

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • o lamaie
  • un snop de cimbru
  • 50-100 g de unt
  • 60 de g de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit la temperatura joasa:

Cu o seara inainte pergatim o solutie de sare, cu 60 de g la un litru de apa. Si lasam puiul peste noapte in aceasta saramura intr-un vas acoperit cu folie. A doua zi il stergem bine, il ungem la suprafata cu unt, iar in burta puiului introducem o lamaie inteaga si firele de cimbru. Bagam puiul la cuptor la o temperatura de 90 de grade, daca nu putem regla temperatura, verificam in asa fel incat bagand mana in cuptor, suportam caldura. Lasam puiul pentru 2 ore si jumatate. Daca avem un termometru de carne, eu nu am, ( dar intentionez sa-mi cumpar) carnea de la piept trebuie sa aiba 60 de grade. Oricum, dupa doua ore jumatate il scoatem din cuptor si il lasam sa se odihneasca 45 de minute. Foarte important !

Apoi il introducem din nou si il prajim la temperatura maxima, pana avem o crusta frumoasa. Il scoatem, il mai lasam cinci minute si apoi il tramsam. 

Eu mi-am luat rabdarea sa urmaresc pas cu pas reteta asta, nici nu voi mai face altfel, a fost extrem de bun! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit la temperatura joasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

angely_ad 1

24.01.2013, 17:18

chiar am incercat sa stii....a iesit super fraged si suculent....numai ca am uitat sa sterg bine puiul cind l-am scos din apa cu sare si a iesit prea sarata crusta da in resttt yammmiii

danakarin 1

25.01.2013, 19:48

Ma bucur ca ai incercat! Eu numai asa am sa fac. Deci : 60 de sare la 1 l de apa. Atunci e ok. Succes, si multzumesc ca ai incercat!

danakarin 1

25.01.2013, 19:49

60 de grame de sare la 1 l de apa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor